Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Goldie ( 15 Years Of Metalheads Mix )






Αν θα έπρεπε να διαλέξουμε έναν καλλιτέχνη ο οποίος άσκησε καταλυτική επιρροή στο jungle και το drum 'n' bass, τότε αυτός δεν μπορούσε να είναι άλλος από τον Goldie. Ο ιδιόρρυθμος Βρετανός DJ και παραγωγός συγκαταλέγεται ανάμεσα στους επιδραστικότερους εκπροσώπους της ηλεκτρονικής μουσικής.

Γεννημένος πριν από 45 χρόνια στο Walsall, μια βιομηχανική πόλη διακοσίων χιλιάδων κατοίκων ο Goldie κατά κόσμον Clifford Price ξεκίνησε την καριέρα του ως DJ σε μικρά μπαρ της ιδιαίτερης πατρίδας του. Το πάθος και η αγάπη του για τη μουσική όμως τον οδήγησαν στην Αμερική το 1986. Ύστερα από δύο χρόνια θα επιστρέψει γεμάτος νέες μουσικές ιδέες.
Ο Goldie επί σειρά ετών υπήρξε παραγωγός της Reinforced Records, με το όνομα «Μetalheadz», το οποίο έδωσε και στο προσωπικό του label, μέσα από το οποίο συνεργάστηκε με μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα του drum 'n' bass. Εν έτη 1995 κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ παγκόσμιας εμβέλειας με τίτλο «Timeless», το οποίο έφτασε μέχρι τον νούμερο 7 των charts γεγονός πρωτόγνωρο για drum ‘n’ bass δίσκο. Τρια χρόνια μετά σειρά έχει το «Saturnz Return», από το οποίο «παρελαύνουν» ονόματα όπως ο David Bowie, ο Noel Gallagher των Oasis καθώς και ο KRS-One. Το κοινό της Θεσσαλονίκης το βράδυ της 4ης Μαρτίου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ζωντανά ένα παραγωγό θρύλο σε μια επετειακή συναυλία καθώς το Μetalheadz έκλεισε τα δεκαπέντε χρόνια ζωής.









Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00
Προπώληση: 18 ευρώ
Ταμείο: 20 ευρώ

Αγορά μέσω του site www.goldie.eventbrite.com : 10 ευρώ (ισχύει για περιορισμένα εισιτήρια)

Δεν υπάρχουν σχόλια: