Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής - Βόλος

 photo download.jpg

Μουσική για όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες, κέφι και ζωντάνια στους δρόμους, και όχι μόνο, της πόλης θα φέρει για άλλη μία χρονιά στο Βόλο η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Από την Πέμπτη 19 έως το Σάββατο 21 Ιουνίου σε οκτώ σημεία σε όλη την πόλη 40 μουσικά σχήματα και djs θα παίζουν μουσική για όλους δωρεάν.
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής διοργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά στο Βόλο και τείνει να γίνει πια ένας θεσμός, αφού η πόλη κατάφερε να στέκεται πολύ «ψηλά» από άποψη διοργάνωσης και συμμετοχών. Συνολικά στην Ελλάδα θα συμμετάσχουν 26 πόλεις.
Stages θα στηθούν στην Ερμού, την Κουμουνδούρου, την πλατεία των Παλαιών, την Τ. Οικονομάκη, την παραλία, στο Τσαλαπάτα, την Σκενδεράνη και το Στενό της Γραβιάς, ενώ τη δική του μουσική έκπληξη διοργανώνει και το Δημοτικό Ωδείο το μεσημέρι του Σαββάτου 21 Ιουνίου στην πλατεία του Αγ. Νικολάου.
Τη διοργάνωση έχει αναλάβει η PlentyProjectsσε συνεργασία με το Δήμο Βόλου. Σήμερα το πρωί οι διοργανωτές παρέθεσαν συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη Γιορτή Μουσικής. Ο εκπρόσωπος της PlentyProject, Νίκος Μπαρμπάκης αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για συμμετοχή στη Γιορτή, από 70 σχήματα στην Ελλάδα, αλλά και από εθελοντές. Όπως είπε, οι εκδηλώσεις που γίνονται στο Βόλου έχουν αποκτήσει φήμη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αν και γίνονται με πολύ μικρό οικονομικό budget, αλλά από ανθρώπους με ιδέες, όρεξη και αγάπη για τη μουσική.
Μάλιστα, φέτος, στο πλαίσιο της Γιορτής θα βρίσκεται στο Βόλο ένας Μη κερδοσκοπικός Οργανισμός από τη Θεσσαλονίκη, που θα πραγματοποιήσει εκστρατεία ενημέρωσης για τον ιό του Aids.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλοι οι καλλιτέχνες συμμετέχουν αφιλοκερδώς, οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν για όλους, ενώ χορηγοί καλύπτον τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής των καλλιτεχνών.
Σημαντική παρουσία φέτος θα έχει, για πρώτη φορά, το Δημοτικό Ωδείο Βόλου, με τέσσερα μουσικά σύνολα αλλά και συμπράξεις με άλλες ορχήστρες.
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες πολιτών που παρακολουθούν τις εκδηλώσεις. Πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Απόστολος Παντσάς, συμμετείχαν πάνω από 10.000 άτομα, ενώ υπήρξαν και χρονιές που ξεπέρασαν τις 20.000.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ


ΣΤΕΝΟ ΓΡΑΒΙΑΣ
Ώρα έναρξης 22.30, Freestyle, Electroswing, Drum & Bass (DJ set)
Σε συνεργασία με το barMανιτού
Dj Guest
Brkn Glss
Sirodoth
Infaderz: DJ ShyNee & MC Sensee